EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Kwartiermaker | gebied 1 Valkenswaard, Eersel en Bergeijk

Wil jij jouw expertise inzetten om écht het verschil te maken?  

Contractomvang

Salaris (fulltime)

Maak het verschil

De kwartiermaker is lid van het sociaalteam Valkenswaard.

De Wijk GGz/ Kwartiermaker wordt ingezet voor volwassenen,  als er sprake is van complexe, meervoudige problematiek (op meerdere leefgebieden van de zelfredzaamheidsmatrix). Als Kwartiermaker/Wijk-GGz-er ’er zorg je ervoor dat personen die zorgwekkend en/of onbegrepen gedrag vertonen als gevolg van psychische kwetsbaarheid, middelengebruik of een andere oorzaak zo snel als mogelijk de juiste zorg en ondersteuning verkrijgen om daarmee verdere escalatie van overlast en onveilige situaties te beperken en waar mogelijk te voorkomen. Dit doe je door ervoor te zorgen dat er een passende oplossing wordt gevonden voor zowel de persoon zelf als de omgeving.

Als Wijk GGz/ Kwartiermaker werk je op het snijvlak van Zorg en Veiligheid. Je werkt nauw samen met politie, gemeente, maatschappelijke opvang, woningcorporaties en andere zorgorganisaties. Je bent aanwezig dáár waar de doelgroep zich bevindt en in staat snel en passend door te leiden naar en samen te werken met ketenpartners. Je bent zichtbaar aanwezig in de wijk, laagdrempelig benaderbaar en pakt meldingen op van buurtbewoners, naasten, ondernemers en ketenpartners.

Als  Wijk GGz/ Kwartiermaker stel je het ‘gedoe’ centraal. Je hebt een ‘erop-af mentaliteit’ en legt laagdrempelig contact met mensen met zorgwekkend en/of onbegrepen gedrag en werkt mee aan verbetering van hun situatie en de situatie van de omgeving. Je vult wanneer nodig betrokken professionals aan vanuit het perspectief van de omgeving. Je legt preventief, proactief en outreachend verbindingen in het brede domein van zorg, welzijn en veiligheid en weet deze werelden met elkaar te verbinden. Je biedt op informele wijze ondersteuning aan ketenpartners en herkent onderliggende belangen en maakt deze bespreekbaar. Je bent flexibel, creatief en onorthodox in het bedenken van oplossingen buiten de gebaande paden om tot een sluitende aanpak te komen. Het doel is om zo snel mogelijk passende zorg of hulp te organiseren en de frequentie en de ernst van (escalerende) overlastsituaties terug te dringen. Daartoe ga je proactief te werk en heb je ook zelf een signalerende functie in de wijk.

Met je inzet bevorder je het maatschappelijk klimaat waardoor meer mogelijkheden ontstaan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en burgers die kampen met uitsluitingsmechanisme. Je bouwt een netwerk op met kwetsbare burgers van personen en organisaties ter ondersteuning van deze burgers met onder andere psychische problemen. Je legt verbindingen tussen (GGz)zorg en maatschappelijke (informele)zorg. Je bevordert de toegang tot maatschappelijke ondersteuning. Je begeleid burgers. Als Wijk GGz/ Kwartiermaker werk je samen met het formeel netwerk en het informeel netwerk in de gemeente.

Jouw toekomstige werkplek en team

Je komt te werken in gebied 1. Dit betreft omgeving Valkenswaard, Eersel en Bergeijk. Gebiedsteam 1 bestaat uit meerdere teams gericht op behandeling, ambulante begeleiding, beschermd wonen, dagbesteding/inloop en kwartiermaken. Deze teams werken nauw samen vanuit de visie op netwerkpsychiatrie en gebiedsgericht werken. Binnen het behandelteam waar je komt te werken wordt er multidisciplinair en trans diagnostisch gewerkt vanuit de visie op netwerkpsychiatrie met methodieken zoals de netwerkintake.

De uitdagingen in de geestelijke gezondheidszorg zijn groot. Daarom heeft GGzE in 2023 een stap naar voren gezet. We willen als GGzE dichterbij de cliënten staan en dus gaan we het gesprek thuis of gewoon in de buurt aan; middenin de vertrouwde omgeving.

Het doel? De zorg voor de meest kwetsbare mensen dichterbij huis organiseren. En niet kijken naar diagnoses of verschillen, maar naar de kwaliteit van leven. En dat vanuit dezelfde zorgvuldigheid, professionaliteit en kwaliteit van zorg die wij bieden.

Samenwerking is de sleutel tot succes 
Om de best mogelijke zorg te kunnen verlenen werken we intensief samen met onze netwerkpartners. Zoals huisartsen, welzijnsorganisaties, politie en woningcorporaties. Maar juist ook het netwerk van cliënten krijgt een essentiële rol in de weg naar herstel. Denk aan familie, vrienden, buren of verenigingen. Want echt herstel vindt plaats op eigen kracht, midden in de vertrouwde omgeving en met de juiste mensen om je heen.

Lokale gebiedsteams 
We werken vanuit acht lokale gebiedsteams en één centraal team.

Jouw achtergrond

Jij…

  • hebt een relevant HBO diploma (bijvoorbeeld SPH, SPV of Maatschappelijk Werk);
  • bent bedreven in het opbouwen van een netwerk van personen en organisaties ter ondersteuning van mensen met onder andere mentale problemen;
  • bent als kwartiermaker ‘de spin in het web’ van de WMO zorg;
  • herkent oorzaken van ‘verward gedrag’.

Ons aanbod

  • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 55: minimaal € 3.076 - maximaal € 4.785 op basis van 36 uur.
  • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op. 
  • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
  • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan. 
  • Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE

GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Jeroen van Heel via telefoonnummer +31651633286.

Solliciteren

Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 5 mei 2024. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.