Help de volgende generatie groeien en bloeien en maak een verschil in het leven van kinderen en jongeren met psychische aandoeningen. Heb jij affiniteit met het begeleiden van jeugdigen? Dan zoeken wij jou!
Jouw taken:
De Catamaran bestaat uit de kliniek voor forensische jeugdpsychiatrie, de kliniek voor orthopsychiatrie en de polikliniek voor forensische jeugdpsychiatrie. Ze hebben een specialistisch en multidisciplinair team dat zich richt op jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Ze zijn vastgelopen op diverse levensgebieden en/of in aanraking dreigen te komen met justitie of zijn hier al in aanraking mee geweest. Behandeling kan binnen een vrijwillig kader, maar wordt soms ook opgelegd door een (kinder)rechter. Jongeren die bij ons in behandeling zijn, hebben een psychiatrische diagnose, maar worstelen met meerdere problemen, bijvoorbeeld trauma’s, systeemproblemen, verslaving en/of agressie.
De Catamaran, kliniek voor forensische jeugdpsychiatrie is één van de toonaangevende klinieken op het gebied van de forensische jeugdpsychiatrie & orthopsychiatrie. De Catamaran heeft het keurmerk TOPGGZ. Het behandelaanbod van de Catamaran kenmerkt zich door erkende gedragsinterventies op belangrijke probleemgebieden, door een supportief/sociaal therapeutisch leefklimaat en door triadisch werken.
De Catamaran richt zich op jongeren tussen de 14 en 23 jaar. Alle jongeren binnen deze kliniek hebben een juridisch kader. De Catamaran helpt jongeren om hun persoonlijke risicofactoren te leren (her)kennen en ermee om te gaan. Het doel is dat de jongeren (weer) zo volledig mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving.
Op de Catamaran wordt gewerkt volgens het WKS-model. Dit model gaat ervan uit dat jongeren zich het best ontwikkelen vanuit een passend kader, wat aansluit bij hun mogelijkheden. Kennis van dit model is een pre.
Er zijn drie behandelafdelingen binnen de kliniek: Klipper, Galjoen en Tjalk.
De Klipper is een behandelafdeling met 8 bedden, die verdeeld zijn over twee aparte behandelgedeelten met elk 4 bedden. Deze 2 gedeelten maken het mogelijk om meer te differentiëren binnen de groepsdynamiek.
Op het Galjoen hebben we 9 bedden op een behandelafdeling die ook verdeeld is in twee aparte behandelgedeelten, hier met 5 en 4 bedden.
Behandelafdeling Tjalk is een afdeling met 8 bedden, waaronder een aantal bedden met een VIC-indicatie. Dit zijn jongeren (jongens en meisjes) met zeer complexe problemen. Zij functioneren moeilijk in groepsverband, waardoor een meer individuele benadering (soms ook 1 op 1 begeleiding) gevraagd wordt. De andere bedden zijn bedoeld voor reguliere behandelplekken, waarbinnen wel ook behoefte is aan een duidelijk gestructureerd en gekaderd traject (in ieder geval bij de eerste fase van de behandeling).
Je werkt binnen de kliniek in een vast team, maar we werken erg actief samen, dus je zult soms ook werkzaam zijn op de andere afdelingen.
Jij…
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Sandy van Gruijthuijsen via telefoonnummer 06-53751339 en Kim van Strien via telefoonnummer 040-2967842.
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 29 augustus 2023.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.