Help de volgende generatie groeien en bloeien en maak een verschil in het leven van kinderen en jongeren met psychische aandoeningen. Heb jij affiniteit met het begeleiden van jeugdigen? Dan zoeken wij jou!
Jouw werkdag:
Je werkt op de groep als agoog leefstijl en dagbesteding. Hierbij geef je trainingsblokken op verschillende levensgebieden aan de groep, maar werk je ook individueel met de jongeren aan hun persoonlijke ontwikkeling. Je bent hierin verantwoordelijk voor de planning en inhoud van de trainingsblokken. Hier kan je veel van jezelf, je kennis en je creativiteit in kwijt.
De blokken die momenteel lopen zijn:
Voeding, beweging, financiën, persoonlijke hygiëne, middelengebruik, emotie regulatie, sociale media, formele zaken, slaap, sociale contacten & relaties, seksualiteit.
Deze blokken worden regelmatig geëvalueerd door het team en afgestemd op de vragen vanuit de doelgroep. Als de behoeftes op andere vlakken naar voren komen, kan je de blokken hierop afstemmen.
Ook krijg je de verantwoordelijkheid over het ontspanningsbudget. Dit budget mag je inzetten om een aantal keer per jaar leuke activiteiten te organiseren voor de jongeren op De Schakel. Denk aan een potje padellen of het organiseren van het kerstdiner.
Je werkdagen zijn over het algemeen op regelmatige basis, dat wil zeggen dat je elke week 3 of 4 vaste dagen werkt (zowel avonden als ochtenden). Welke dagen dit zijn, kan in overleg worden bepaald.
Als agoog leefstijl en dagbesteding ben je echt onderdeel van het team, zo neem je ook deel aan overlegmomenten van het team en kan je meedenken in de trajecten van de jongeren.
Wij werken volgens de WKS-methodiek (Willem Kleine Schaars). Bij De Schakel werk je ondersteunend. Uitgangspunt van De Schakel is dat jongeren zélf aan de slag gaan met hun doelen. Samen met de jongeren werk je aan de vastgestelde behandeling en train je nodige vaardigheden. Je ondersteunt de jongeren bij het vorm en inhoud geven van de levensgebieden.
Op De Schakel verblijven jongeren met een verscheidenheid aan psychische problemen. De behandeltrajecten zijn dan ook individueel samengesteld. De Schakel heeft een afdeling met negen bedden en daarnaast een drietal woonhuizen op het terrein van GGzE. Medewerkers van De Schakel traint en behandelt jongeren met psychiatrische problemen om zelfstandiger te worden. De behandeling is bedoeld om een stabiele basis te leggen om door te kunnen stromen naar een goede, passende woonplek. Op De Schakel verblijven max. 20 jongeren van 17 tot en met 23 jaar met een doelgericht behandeltraject van gemiddeld 9 maanden.
Jij...
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Giel Swinkels (GGZ verpleegkundige) via telefoonnummer 040-2970813.
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 24 augustus 2024.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.