Je hebt te maken met een interessante mix van verschillende psychiatrische ziektebeelden. Problemen kunnen voortkomen vanuit verschillende gebieden (somatisch, psychisch of cognitief). Hiervoor is goed observeren en het multidisciplinair in kaart brengen van de problematiek belangrijk. Per dienst bespreek je samen met collega's wat de werkzaamheden van de dag zijn. Het ondersteunen en aansturen van cliënten in hun programma/planning van de dag staat centraal. Zelforganisatie staat hoog in het vaandel waarin er verwacht wordt dat elk teamlid een actieve bijdrage levert. Je werkt in dag- en avonddiensten (7.30u - 16.00u of 14.15u - 22.45u), ook in het weekend, maar geen nachtdiensten. De dag start met een gezamenlijke overdracht en het maken van werkafspraken. Op de afdeling is het stimuleren en motiveren van cliënten de grootste uitdaging. Het invulling geven aan het persoonlijk begeleiderschap is een belangrijk onderdeel van je functie.
De Ponder is een klinische afdeling van De Woenselse Poort binnen beveiligingsniveau 2. We behandelen cliënten met een forensische titel die zowel psychiatrische als ook verslavingsproblemen hebben, een zogenoemde dubbele diagnose. We spreken ook wel eens van cliënten met een moeilijk karakter (persoonlijkheidsstoornis). Het is een dynamische doelgroep waarbij geen dag hetzelfde zal zijn.
De cliënten kennen een grote diversiteit aan psychiatrische ziektebeelden en karakters. Je krijgt dus te maken met uiteenlopende problematiek. Dit maakt het werk zeer divers en uitdagend. Creativiteit en out of the box durven denken zijn belangrijke eigenschappen hiervoor. Er wordt intensief multidisciplinair samengewerkt. De gemiddelde behandelduur ligt tussen de 10 en 16 maanden.
De behandeling vindt plaats in een beveiligde omgeving. Veiligheid is een belangrijk aspect van het werk. Er wordt van je verwacht dat je over een forensische blik beschikt en situaties kritisch kunt bekijken en hiernaar kunt handelen, ook tijdens crisissituaties. Zelfkennis en -reflectie zijn daarbij belangrijk, als ook de zorg voor collega's. In het contact met cliënten is het van belang dat je hen vanuit gelijkwaardigheid kunt begeleiden in hun behandeling echter ook duidelijk grenzen durft te stellen daar waar nodig.
We bieden volop ruimte om je talenten in te zetten en te ontwikkelen en verwachten dat je hierin jouw verantwoordelijkheid neemt. Als je durft te verbinden, een teamspeler bent en kritisch kunt zijn, dan zoeken wij jou.
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Trudy van Raaij (Teamleider De Ponder) via telefoonnummer 06-83662826.
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 3 juli 2023.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.