Het Forensisch F-ACT team biedt ambulante begeleiding en behandeling aan mensen met EPA problematiek die delict gedrag vertonen. Zij worden verwezen door de toezichthouder vanuit de reclassering omdat behandeling een bijzondere voorwaarde is in hun vonnis of er sprake is van een forensisch coloriet. We werken in een multidisciplinair team waarin de lijnen kort zijn en we afhankelijk van de problematiek en hulpvraag, een beroep doen op de expertise van de teamleden.
Als SPV ben je veel op pad om huisbezoeken af te leggen en afstemming te zoeken met ketenpartners zoals de reclassering, gemeente, politie en woningbouw. Daarnaast heb je een taak als coördinatie verantwoordelijke wat inhoudt dat je fungeert als rechterhand van de behandelverantwoordelijke en de rode draad in de zorg uitzet, vormgeeft en mede bewaakt. Hier hoort tevens bij dat je rapportages maakt, intakegesprekken voert, zorgplannen opstelt, risico taxatie, signalerings- en terugvalpreventieplannen vormgeeft en een belangrijke taak hebt in het crisisvoorkomend werken. Afstemmen in het team en gebruik maken van elkaars expertise is hierbij van essentieel belang omdat het forensisch werkveld dynamisch is en daardoor stressbestendigheid en flexibiliteit vereist.
De forensische polikliniek de Omslag is onderdeel van de Woenselse Poort en legt zich toe op de ambulante, specialistische en multidisciplinaire behandeling van cliënten met een strafrechtelijke titel of van cliënten die door hun ontwrichtende gedrag een risico vormen voor de samenleving.
Het kan daarbij gaan om (huiselijk) geweld, seksueel grensoverschrijdend gedrag of impulscontroleproblematiek, bijvoorbeeld als gevolg van een persoonlijkheidsstoornis of een ontwikkelingsstoornis, vaak gecombineerd met verslavingsproblemen. Er is groepsaanbod, maar de behandelingen worden overwegend individueel uitgevoerd. Cliëntenparticipatie, e-health en het betrekken van het systeem van de cliënt zijn belangrijke speerpunten van het behandelbeleid.
Als medewerker kun je rekenen op een goede werksfeer met aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. De Woenselse Poort is een organisatie waar je je elke dag met plezier voor inzet.
Jij...
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Wilma Sloots (manager eenheid) via telefoonnummer 06-10314597.
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 4 december 2023. Mochten wij de vacature eerder kunnen vervullen met een passende kandidaat, dan zullen wij de vacature eerder sluiten.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.