Als psychiater ben je verantwoordelijk voor het vorm geven van de psychiatrische behandeling samen met het behandelteam, bestaande uit een GZ-psycholoog, een verpleegkundig specialist en het verpleegkundig/agogisch team.
De Catamaran, kliniek voor orthopsychiatrie is één van de toonaangevende klinieken op het gebied van de forensische jeugdpsychiatrie & orthopsychiatrie. De Catamaran heeft het keurmerk TOPGGZ. Het behandelaanbod van de Catamaran kenmerkt zich door erkende gedragsinterventies op belangrijke probleemgebieden, door een supportief/sociaal therapeutisch leefklimaat en door triadisch werken.
De kliniek voor orthopsychiatrie bestaat uit twee afdelingen waar in totaal 16 jongeren opgenomen kunnen worden en biedt behandeling aan jongeren van 14 tot en met 18 jaar, die zijn vastgelopen in hun ontwikkeling. Er zijn problemen op het gebied van het gedrag, systeem en/of opvoeding en psychiatrische problematiek. Vaak hebben deze jongeren al diverse hulpverleningstrajecten achter de rug met geen of onvoldoende resultaat. Ook is er vaak sprake van een ‘onder toezicht stelling’ of een ‘machtiging tot plaatsing’ in een (gesloten) instelling. De psychiatrische problematiek behoeft specialistische behandeling, waartoe een plaatsing binnen een jeugdzorg(-plus) instelling niet toegerust is. De jongeren binnen onze kliniek willen of moeten dus opgenomen worden voor behandeling.
Wij zoeken een psychiater, die niet alleen het belang van mens- en herstelgerichte zorg onderschrijft, maar dit ook uitdraagt. Ook ben je in staat om met jouw ideeën een multidisciplinair team te inspireren en vind je het leuk om een belangrijke en inhoudelijke bijdrage te leveren aan het team. Ervaring is mooi meegenomen, maar belangrijker is dat je flexibel en daadkrachtig bent.
Natuurlijk heb je een afgeronde opleiding tot psychiater en sta je in het BIG register als medisch specialist.
Daarnaast participeert de eenheid Kind en Jeugd in de opleiding tot (Kinder en Jeugd) psychiater. Je bent lid van de opleidingsgroep psychiatrie en je superviseert de AIOS of ANIOS-psychiatrie. GGzE wil zich onderscheiden in klinisch leiderschap en (zelf-)ontwikkeling. Deze kwaliteiten, of de wens deze te willen ontwikkelen, worden gewaardeerd.
Buiten kantoortijden neem je deel aan of de klinische achterwachten poule of aan de ambulante achterwachten poule. Afhankelijk van je dienstbetrekking wordt je ingedeeld om dienst te draaien van huis uit. In de crisisdienst (ambulante achterwacht) doe je samen met de dienstdoende SPV-er de Crisismaatregel -beoordelingen en schrijf je deze indien nodig uit.
Bij GGzE vinden we het belangrijk dat jij kunt groeien. Laat het ons vooral weten hoe we je daarin kunnen ondersteunen.
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Marjolein Bultinck (inhoudelijk manager) via telefoonnummer 06 58913033 of Alexa Rutten (kinder- en jeugdpsychiater) via 0630215452.
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.