IPS is een wetenschappelijk bewezen methode om mensen met psychiatrische- en/of ernstige psychosociale problemen en die graag willen werken, te helpen bij het verkrijgen en behouden van scholing en betaald werk. Als trajectbegeleider IPS ben je hierin de sleutelfiguur. Je legt en onderhoudt contacten met onderwijs instellingen en reguliere bedrijven. Je maakt een inschatting van de plaatsingsmogelijkheden aan de hand van het profiel van de cliënt en je combineert dit met de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Waar nodig begeleid je cliënten intensief op een werkplek. Een goede afstemming en samenwerking met behandelaren binnen het gebiedsteam en externe opdrachtgevers, zoals UWV, werkgevers en gemeenten, behoort ook tot je takenpakket. Daarnaast overleg je, waar nodig, met de omgeving (o.a. familie, hulpverlenende instanties) van de persoon die je begeleidt.
Je komt te werken in gebied 5. Dit betreft omgeving Meerhoven, Strijp, Gestel.
GGzE gaat voor specialistische zorg, dichterbij huis!
Jouw toekomstige werkplek
We willen als GGzE dichterbij de cliënten staan en dus gaan we het gesprek op een werklocatie in de buurt aan. Samen met een trajectbegeleider regulier vorm je een duo in gebiedsteam 5 die samen werkt met het behandelteam. Daarnaast maak je onderdeel uit van het team van Trajectbegeleiding. Met elkaar ondersteunen wij cliënten bij het zoeken naar, vinden en behouden van passend werk, scholing en bij thema’s rondom inkomen- en uitkeringssituaties.
Samenwerking is de sleutel tot succes
Om de best mogelijke dienstverlening te kunnen verlenen, werken we intensief samen met het behandelteam in gebied 5. Hiermee gaan behandeling en (re)integratie in passende leer- en werkomgevingen hand in hand. We zoeken afstemming met belangrijke anderen die betrokken zijn bij een cliënt, zoals gemeenten, UWV, werkgevers, welzijnsorganisaties en naastbetrokkenen. Deze gezamenlijke focus zorgt ervoor dat interventies op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken.
Lokale gebiedsteams
We werken vanuit acht lokale gebiedsteams en één centraal team. Eind 2023 voegden collega’s van de hoofdlocaties zich bij hun collega's die al lokaal actief waren; verdeeld over de acht gebiedsteams. Daarmee vervallen de verschillende “loketten” en is gespecialiseerde ggz zorg en dienstverlening georganiseerd in de woonomgeving van de cliënt.
De collega die wij zoeken heeft kennis van en aantoonbare ervaring in de aandachtsgebieden arbeids(re)-integratie en bemiddeling, bij voorkeur ten behoeve van kwetsbare doelgroepen. Het is belangrijk dat jij als trajectbegleider IPS aan voelt wie hand-in-hand begeleiding nodig heeft en wie je juist meer verantwoordelijkheid moet geven.
Jij…
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Josje Taabe (register arbeidsdeskundige/projectmanager IPS) via telefoonnummer 06-51015683 of Trudy Sinneger (Educatie- en arbeidsdeskundig begeleider) via telefoonnummer 06-51772579.
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 1 april 2024.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.